32 yaşındaki alay konusu matematik dehasının hala bir evi ya da arabası yok

32 yaşındaki alay konusu matematik dehasının hala bir evi ya da arabası yok
168 Görüntüleme

32 yaşındaki alay konusu matematik dehasının hala bir evi ya da arabası yok

32 yaşındaki alay konusu matematik dehasının hala bir evi ya da arabası yok: Maaşını okuduktan sonra birçok kişi sessiz kaldı ve utandı.

Vi Than, gerçek adı Vi Dong Dich (1991 doğumlu), Çin’in Shandong eyaletinde entelektüel bir ailede büyüdü. 7. sınıfta Vi Than, Çin’deki Tsinghua Üniversitesi ve Pekin Üniversitesi’nde birçok öğrenci yetiştirmiş yetenekli bir öğretmen olan Truong Vinh Hoa ile tanıştı. Vi Than’ın okulun Matematik Olimpiyatı hazırlık ekibine katılmasına izin verdi ve Matematik bilgisini geliştirmesine yardımcı oldu.

Temmuz 2008’de, 10. sınıftayken, sınıf arkadaşları sınıftaki konularla ilgili “baş ağrısı” yaşarken Vi Than, 49. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına katılmak için İspanya’nın Madrid şehrine geldi.

Burası dünyanın her yerinden “matematik dehalarının” yarışmanın şampiyonluğunu kazanmak için ortaya çıkacağı yer, ancak o yıl hepsi Vi Dong Dich’e yenildiler. En şaşırtıcı olanı ise final gecesinin son sorusunun o kadar zor olmasıydı ki o yıl Çin milli takımının kaptan yardımcısının bu soruyu çözmesi 3 saat sürdü. O zamana kadar dünyada final turunda mükemmel skor elde eden sadece üç kişi vardı ve Vi Than da bu üç mükemmel insandan biriydi.

Temmuz 2009’da Vi Than, Almanya’da düzenlenen 50. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına katılmaya devam etti. O sınavda “matematik tanrısı” Dao Triet Hien olarak bilinen aday, birçok kişi tarafından matematik yeteneğiyle bilinmesine rağmen yarışmada maksimum Vi Than puanını almayı başaramadı.

Bu takdire şayan başarı, Vi Than’a Çin’deki Pekin Üniversitesi’ne doğrudan kabul edilme fırsatı verdi. Öğretmen ondan ödevi yapmasını istemese de o yine de ders çalışma konusunda oldukça ciddiydi ve her sorunun çözümü açıkça yazılmıştı; Performansı daha düşük olan konularda asla gevşemedi ve her zaman puanlarını artırmak için çalışmaya çalıştı.

Beklendiği gibi, 2013 yılında üniversitenin üçüncü yılında Vi Than, üniversite öğrencileri için düzenlenen “Khau Thanh Dong” Matematik Yarışmasını beş yarışmada dört altın madalya ve bir gümüş madalyayla birçok insanı şaşırtarak kazandı. yarışmanın genel Bireysel ödülü.

Doktorasını tamamladıktan sonra uluslararası saygın matematik dergilerinde her biri büyük referans değeri taşıyan araştırma makaleleri yayınladı. Mezun olduktan sonra, Harvard Üniversitesi onu ders vermeye davet etmek için çok para harcadı, ancak o kesinlikle reddetti ve Çin’in matematik kariyerine katkıda bulunmaya devam etmek için Pekin Üniversitesi’nde kalmayı seçti.

32 yaşında olmasına rağmen hâlâ ne evi ne de arabası var diye alay ediliyor
Hayranlığın yanı sıra Vi Than, 32 yaşında olması ve arabası ya da evi olmaması nedeniyle birçok kişi tarafından alay konusu oldu: Eğitiminiz ne kadar yüksek olursa olsun, para kazanmazsanız hiçbir işe yaramaz. Beklenmedik bir şekilde maaşını gördükten sonra netizenler sessiz kaldı.

Bu insanların bilmediği şey Vi Than’ın ailesinin normal olmadığıdır. Anne ve babası hem akademik dünyada ünlü kişilerdir hem de ünlü üniversitelerde profesördürler. Anne ve babasının sözlerinden ve eylemlerinden etkilenen Vi Than’ın genç yaşlardan itibaren maddi uğraşları o kadar da önemli değildi. Vi Than, maddi şeylerin peşinde koşmak yerine sade giyiniyor ve kendisini bilgi okyanusuna kaptırıyor.

Vi Than’ın maaşına gelince, mevcut pozisyonuna göre aylık geliri 10.000 Yuan’ı (yaklaşık 35 milyon VND) aşabilir, ancak bu yalnızca en temel gelirdir. Rekabet ikramiyeleri ve diğer araştırma başarıları da dahil edilirse netizenler yıllık gelirin en az 600.000 Yuan (yaklaşık 2,1 milyar VND) olduğunu tahmin ediyor. Bu rakamları duyduktan sonra alaycı netizenler sustu.

Her insanın hayata karşı tutumu farklıdır ve ideal arayışları aynı değildir. Bazı insanlar yaşam koşullarını ve maddi yaşam standartlarını iyileştirmek için çok para kazanmanın en büyük tatmin olduğunu düşünürken, bazıları da sevdiği alanda öğrenmeye ve ilerlemeye devam edebilir. Belirli bir alanda kendinize meydan okumak da onlar için çok eğlencelidir.

Adana Şalgam Sipariş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Post comment