En iyi erkek şarkıcı ve 2 takım arkadaşı acil bir basın toplantısı düzenledi

En iyi erkek şarkıcı ve 2 takım arkadaşı acil bir basın toplantısı düzenledi
159 Görüntüleme

En iyi erkek şarkıcı ve 2 takım arkadaşı acil bir basın toplantısı düzenledi

Sıcak: Vietnam’dan yeni döndü, en iyi erkek şarkıcı ve 2 takım arkadaşı SM’i ifşa etmek için acil bir basın toplantısı düzenledi
Bu üç erkek şarkıcı ile SM Entertainment arasındaki anlaşmazlık, 10 Haziran sabahı kamuoyunun odak noktası oldu.

10 Haziran’da I&B100, Baekhyun , Xiumin ve Chen’in (EXO) bu öğleden sonra eğlence şirketi SM Entertainment’a yapılan haksız muameleyi kınamak ve ifşa etmek için acil bir basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu. I&B100’e göre SM Entertainment , Baekhyun, Xiumin ve Chen’in görüşmelerini görmezden geldi ve mantıksız bir şekilde onlardan gelirlerinin %10’unu kişisel faaliyetlerden vermelerini istedi.

“Haziran 2023’te Baekhyun, Xiumin ve Chen (EXO), o dönemde SM Entertainment ile ortak bir açıklama yaparak münhasır sözleşmenin feshedilmesi ve Adil Ticaret Komisyonu’na şikayette bulunulması da dahil olmak üzere yasal prosedürleri tamamladı. Anlaşmaya göre, Baekhyun’un, Xiumin ve Chen’in bireysel faaliyetlerini yönetmek için I&B100 kuruldu.

Ancak SM Entertainment geri döndü ve 3 EXO üyesinden parayı paylaşmalarını talep etti. I&B100, ” SM Entertainment’a yapılan haksız muameleden dolayı şikayette bulunduk ancak şirket son 2 aydır itiraz etmedi. Bu nedenle Baekhyun, Xiumin ve Chen bu konuyu konuşmak için acil bir toplantı başlatmaya karar verdi. ” dedi.

Basın toplantısının Xiumin’in Vietnam’daki bir performanstan yeni döndükten hemen sonra düzenlenmesi dikkat çekicidir. Mayıs ayının sonunda Xiumin, Hai Phong, Vu Yen’deki Wonder Island Müzik Festivali’ne katıldı.

Baekhyun, Xiumin ve Chen ile SM Entertainment arasındaki anlaşmazlık 2023’ün ortalarında gerçekleşti. O sırada EXO grubunun 3 üyesi, LIN hukuk firması aracılığıyla SM Entertainment’a özel sözleşmenin feshedilmesi için bir talep gönderdi .

Baekhyun, Xiumin ve Chen, Mart’tan Mayıs 2023’e kadar gelirlerini ve ödemelerini detaylandıran toplam 7 set belge sundular. Gelir konularında yetersizlikler olduğuna inanıyorlar . Bu nedenle her üçü de yönetim şirketinin gelir ve ödemelerin nasıl hesaplanacağı konusunda açık ve şeffaf kayıtlar sağlamasını gerektirir. Bu bir sanatçının temel hakkı olmasına rağmen SM Entertainment, bilgiyi açıklayamayacağı gerekçesiyle bu talebi reddetti.

Ayrıca LIN, SM Entertainment’ın sanatçıları 12-13 yıllık uzun vadeli özel sözleşmeler imzalamaya zorladığını belirtti. Bundan sonra bu eğlence şirketi sözleşme süresini 17-18 yıla çıkarmak için sürekli olarak erken yenilemelerini istedi. Staj dönemi de dahil edilirse Baekhyun, Xiumin, Chen ve diğer sanatçılar 20 yıldan fazla süredir SM’de olmalı. Bu, 3 EXO üyesinin şirket tarafından bir köle sözleşmesi imzalamaya zorlandığını hissetmesine neden oluyor.

Müzakere sonrasında SM temsilcisi, EXO’dan Baekhyun, Chen ve Xiumin’den oluşan 3 üyeyle yapılan özel sözleşmenin hala geçerli olduğunu söyledi. Ancak şirket yine de üçünün de kurduğu kendi şirketleri I&B100’de kişisel faaliyetlerde bulunmalarına izin veriyor .

Adana Şalgam Sipariş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Post comment