Endonezya’da 5 Metrelik Piton Yılanı 45 Yaşındaki Kadını Yutarak Öldürdü

Endonezya'da 5 Metrelik Piton Yılanı 45 Yaşındaki Kadını Yutarak Öldürdü
164 Görüntüleme

Endonezya’da 5 Metrelik Piton Yılanı 45 Yaşındaki Kadını Yutarak Öldürdü

Endonezyalı yetkililer 8 Haziran’da ülkenin orta bölgesinde bir kadının 5 metre uzunluğundaki bir piton tarafından yutulması sonucu öldüğünü doğruladı.

Kurbanın adı Farida (45 yaşında), Endonezya’nın Güney Sulawesi eyaletinin Kalempang köyünde yaşıyor . CBS News’e (ABD) göre ailesi ve köylüler onun cesedini 7 Haziran’da 5 metre uzunluğundaki bir pitonun içinde buldular.

AFP Haber Ajansı’na konuşan köy muhtarı Suardi Rosi, Bayan Farida’nın 6 Haziran akşamından beri kayıp olduğunu söyledi. Akrabaları onun eve geldiğini görmedikleri için onu aramaya gittiler.

Bay Suardi Rosi’nin ifadesine göre, arama sürecinde Bayan Farida’nın kocası, bu kadının eşyalarının bir yere dağılmış olduğunu görünce şüphelenmeye başladı.

Bundan sonra birçok kişi bölgeyi araştırmaya odaklandı ve yakınlarda alışılmadık derecede büyük bir göbeğe sahip bir piton keşfetti. Bay Rosi, pitonun midesini kestikten sonra, Bayan Farida’nın piton tarafından zarar görmeden yutulduğunu doğruladı.

Endonezya’da pitonların saldırısına uğrama ve onları yeme vakaları nispeten nadirdir. Ancak 2017’den bu yana ülkede Farida da dahil olmak üzere en az beş kişinin pitonlar tarafından yutulduğu kaydedildi.

2023 yılında Güneydoğu Sulawesi ilinde yaşayan bir kişi, hayvanın köydeki başka bir çiftçiyi yuttuğunu keşfettikten sonra 8 metre uzunluğundaki pitonu öldürmüştü.

2022’de yerel yetkililer Endonezya’nın Jambi eyaletinde bir kadının bir piton tarafından yutulduğunu kaydetti.

2018 yılında Güneydoğu Sulawesi ilinin Muna kasabasında bir kişi 7 metre uzunluğundaki pitonun karnında hayatını kaybetmişti. Yetkililer, kurbanın bahçeyle uğraşırken ortadan kaybolan 54 yaşında bir kadın olduğunu söyledi.

2017 yılında Batı Sulawesi eyaletindeki Akbar adlı bir çiftçi, bir palmiye yağı tarlasında aniden ortadan kayboldu. Daha sonra yerel medyada bu kişinin 4 metre uzunluğundaki bir piton tarafından saldırıya uğradığını ve yutulduğunu gösteren bir video yayınlandı. O bölgedeki insanlar kurbanın büyük ihtimalle arkadan saldırıya uğradığını söyledi.

Adana Şalgam Sipariş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Post comment