Samsung’un Vietnam’daki 4 fabrikası yaklaşık 1,2 milyar dolar kâr ediyor

Samsung un Vietnam daki 4 fabrikası yaklaşık 1 2 milyar dolar kâr ediyor
182 Görüntüleme

Samsung’un Vietnam’daki 4 fabrikası yaklaşık 1,2 milyar dolar kâr ediyor

Geçen yılın sonunda faaliyet geçmişindeki ilk çeyrekteki kayıpların ardından, Vietnam’daki 4 Samsung fabrikası bu yılın ilk çeyreğinde yine olumlu bir iş durumu kaydetti.

2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin konsolide mali rapora göre, Güney Koreli Samsung Electronics Grubu aynı dönemde küresel gelirinde %13 artış kaydederek 54,1 milyar ABD dolarına ulaştı. Kore’nin önde gelen özel şirketinin kârının dört kat artarak yaklaşık 5,1 milyar ABD dolarına ulaşması dikkat çekicidir.

Bu rapor aynı zamanda Vietnam’daki Thai Nguyen, Bac Ninh ve Ho Chi Minh City’de bulunan 4 Samsung fabrikasının ticari durumunu da ortaya koyuyor.

Buna göre Vietnam’daki 4 Samsung fabrikasının bu yılın ilk 3 ayındaki toplam geliri aynı döneme eşdeğer olarak 16,6 milyar dolara ulaştı ve 2023 dördüncü çeyreğine göre yaklaşık 2 milyar dolar artış gösterdi. Buna göre dört fabrikanın vergi sonrası karı 1,19 milyar dolara ulaştı.

Bunların arasında Samsung Electronics Vietnam Thai Nguyen (SEVT), 955 milyar wona (yaklaşık 690 milyon ABD dolarına eşdeğer) ulaşan kârıyla Vietnam’ın lider fabrikası olmaya devam ediyor. Burası aynı zamanda Samsung’un dünyadaki en büyük akıllı telefon fabrikasıdır.

Samsung, 2013 yılında Thai Nguyen’e resmi olarak 2 milyar ABD doları başlangıç ​​sermayesiyle yatırım yapmıştı. Bu yılın nisan ayı itibarıyla bu bölgedeki kayıtlı sermaye neredeyse 4 kat artarak 7,5 milyar dolara yükseldi.

Bac Ninh’deki iki tesis, Samsung Electronics (SEV) ve Samsung Display (SDV) de sırasıyla 405 milyar won (294 milyon ABD doları) ve 168 milyar won (120 milyon ABD doları) kar bildirdi.

Bu arada, Samsung’un Güney bölgesindeki tek fabrikası olan Ho Chi Minh Şehrindeki Samsung Electronics HCMC CE Kompleksi (SEHC) de 55 milyar wonun (40 milyon ABD Doları) üzerinde kar elde etti.
Bu rakamların tümü geçen yılın dördüncü çeyreğine kıyasla etkileyici bir büyüme gösteriyor.

Spesifik olarak, geçen yılın son çeyreğinde Samsung’un Vietnam’daki fabrikalarının dörtte üçü zarar bildirdi; o dönemde yalnızca Bac Ninh’deki Samsung Display’in karı 41 milyon ABD dolarıydı. Bu aynı zamanda Vietnam’daki Samsung fabrikalarının toplamda 178 milyon ABD doları tutarında negatif kâr kaydettiği ilk sefer oldu; Samsung Grubu ise o çeyrekte hâlâ 4,83 milyar ABD doları kâr elde etti.

Her ne kadar ilk çeyrek kârları toparlansa da Samsung hâlâ birçok zorlukla karşı karşıya. Pazar araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre Samsung, 2024 yılının ilk çeyreğinde küresel katlanır telefon pazarındaki lider konumunu Huawei’ye kaptırdı.

Samsung, Vietnam’daki 15 yıllık varlığının ardından, toplam yatırım sermayesini yaklaşık 30 kat artırarak 2022 sonu itibarıyla yaklaşık 20 milyar ABD dolarına çıkararak Vietnam’ın en büyük yatırımcısı haline geldi.

Bilgi – Znews, okuyucularını işletme ve ekonomi alanında çeşitli kitap ve hikayelerin yer aldığı bir ekonomik bilgi kitaplığıyla tanıştırıyor. İktisat alanına ilgi duyan ve bilgilerini geliştirmek isteyenler için bir kaynak. Kitaplıktaki kitaplar ve öyküler yalnızca bilgi çalışmaları değildir; aynı zamanda saygın yazarların, yöneticilerin ve sektördeki uzun yıllara dayanan deneyimlerin değerli bilgi birikimini ve deneyimlerini de içerir.

Kitap okumak, okuyucunun yeni bilgilere erişmesine yardımcı olmanın yanı sıra, ufuklarının genişlemesine ve kendilerini geliştirmesine de yardımcı olur. Ekonomik bilgi kitaplığı, Vietnamlılar için bir okuma kültürü geliştirirken iş alanında da bilgiyi yaymayı umuyor.

Adana Şalgam Sipariş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Post comment