Fransa İspanya ile 2021’de kapatılan dört sınır kapısını yeniden açtı

Fransa İspanya ile 2021 de kapatılan dört sınır kapısını yeniden açtı
74 Görüntüleme

Fransa İspanya ile 2021’de kapatılan dört sınır kapısını yeniden açtı

Bunlar Coll de Banyuls, Coll de Manrella, Vinyola rotası ve Aja yoludur.

Fransız Hükümeti , “yasadışı göç ve terör tehdidiyle mücadele” amacıyla Ocak 2021’de İspanya ile kapattığı dört sınır kapısını yeniden açacak . Bu, Coll de Banyuls geçidi ve Alt Empordà ile Cerdanya bölgeleri arasındaki diğer üç geçittir: Coll de Manrella, Vinyola yolu ve Aja yolu.

Doğu Pireneler departmanı, Avrupa seçimlerinden iki gün önce yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı, Fransa ile İspanya arasındaki dört yetkili geçiş noktasının (PPA) idari olarak yeniden açıldığını bildirdi” dedi.

Konu, İspanya ile Fransa arasındaki görüşmelerde, Ocak 2023’te Barselona’da Pedro Sánchez ve Emmanuel Macron’un katılımıyla en üst düzeyde gerçekleştirilen İspanyol-Fransız zirvesinde ele alınmıştı . Ancak daha sonra Fransız yönetimi bu yolları kapalı tutma kararı aldı.

Ayrıca bu nedenle çeşitli protestolar da oldu , ancak üç yıldan fazla bir süre sonra şu ana kadar sınırın bu bölümleri yeniden açılmadı. Açıklamada, “Yollara konulan fiziki engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmalar başlatılır başlatılmaz, dört yol da çok yakında yeniden açılacak” denildi.

Sınırın her iki tarafındaki sakinlerin bazı gösterilerinde, Fransız yetkililere rağmen Espolla’yı (Alt Empordà) Banyuls de la Marenda’ya (Rosselló) bağlayan Coll de Banyuls’ta geçişi engelleyen taşlar ortaya çıktı. yoluna bir kez daha engeller
Açıklamada ayrıca iç sınır kontrollerinin Ekim ayına kadar altı ay süreyle sürdürüleceği bildirildi. Pyrénées-Orientales valiliği şu sonuca varıyor: ” Vigipirate planının etkinleştirilmesi ve sınırlardaki yüksek düzeydeki göç baskısı bağlamında , yeniden açılma çerçevesinde Fransa ile İspanya arasındaki polis işbirliği daha da güçlendirilecek.”

Adana Şalgam Sipariş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Post comment